Geen contracten fysiotherapie

Dit is een belangrijk bericht met betrekking tot fysiotherapie binnen mijn praktijk. Dit heeft dus GEEN enkele betrekking op haptotherapie.

Voor 2016 zal ik, uit eigen initiatief, GEEN contracten tekenen met zorgverzekeraars mbt fysiotherapie. De enige zorgverzekeraar met wie ik WEL een contract voor 2016 heb is DSW. Dit was een tweejarig contract, dat doorloopt t/m 2016. Met ALLE andere verzekeraars heb ik dus GEEN contract.
Wat daar helemaal los van staat is dat ik nog steeds voldoe aan alle eisen voor een fysiotherapeut om in het beroeps- en kwaliteits- en BIG-register te mogen staan.

Wat betekent dit voor jou als je toch (aanvullend)verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar dan DSW in 2016 én fysiotherapie bij Meet-ing wilt?
Afhankelijk van welke (aanvullende)verzekering je hebt kan een deel van de behandeling wel of niet worden vergoed. Vraag goed na bij je verzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed bij niet gecontracteerde zorg. Dit verschilt heel erg per verzekeraar en daarbinnen ook weer per polis.

Dit besluit neem ik, omdat ik weer vrij wil zijn om de praktijk te voeren op een manier waar ik achter kan staan: kwaliteit leveren en persoonlijke aandacht. Als ik de contracten teken en me daarmee bind aan de eisen van de zorgverzekeraar heb ik niet het gevoel dat ik dit kan waarborgen om verschillende redenen.

LET op: Dit heeft dus geen enkele betrekking op haptotherapie.

Met vriendelijke groet,
Inger


Publicatie: 1 november 2014