Nieuwsarchief

 / Vanaf 3 maart zijn de beperkingen voor contactberoepen opgeheven. We mogen weer aan de slag.

Contactberoepen weer open vanaf 3 maart 2021

Vanaf 3 maart zijn de beperkingen voor contactberoepen opgeheven. We mogen weer aan de slag.

Praktijk is gesloten / De maatregelen van 14-12-2020 vertellen me dat de praktijk moet sluiten tot medio januari.

Corona maatregelen 14 december 2020

De maatregelen van 14-12-2020 vertellen me dat de praktijk moet sluiten tot medio januari.

 / COVID oktober 2020

COVID oktober 2020

COVID oktober 2020

Coronavirus en haptotherapie 24-03-2020 / Coronavirus en haptotherapie 24-03-2020 update recente ontwikkelingen

Coronavirus COVID-19 en haptotherapie

Coronavirus en haptotherapie 24-03-2020 update recente ontwikkelingen

Corona en haptotherapie / Corona en haptotherapie

Corona

Corona en haptotherapie

 / Waar ben ik nou helemaal mee bezig? Is dit het leven wat ik wil? Was dit nou het leven waar ik van droomde? Ben ik geworden wie ik wilde zijn? Wie ben ik eigenlijk? Wil ik dit nog jaren zo verder? Ben ik nog gelukkig?

Twijfels

Waar ben ik nou helemaal mee bezig? Is dit het leven wat ik wil? Was dit nou het leven waar ik van droomde? Ben ik geworden wie ik wilde zijn? Wie ben ik eigenlijk? Wil ik dit nog jaren zo verder? Ben ik nog gelukkig?

 / Al een tijd loop je met lichamelijke klachten. Omdat het inmiddels wat langer duurt ga je toch naar de huisarts. Gezien de aard en de duur van de klachten zal deze je vaak doorverwijzen naar een specialist die allerlei onderzoeken in gang zal zetten. Meten is tenslotte weten. Bloedtesten, scans, foto’s, alles wordt uit de kast getrokken om te zien waar jouw klachten vandaan komen.

psychosomatische klachten

Al een tijd loop je met lichamelijke klachten. Omdat het inmiddels wat langer duurt ga je toch naar de huisarts. Gezien de aard en de duur van de klachten zal deze je vaak doorverwijzen naar een specialist die allerlei onderzoeken in gang zal zetten. Meten is tenslotte weten. Bloedtesten, scans, foto’s, alles wordt uit de kast getrokken om te zien waar jouw klachten vandaan komen.

 /

Gevoel van minderwaardiheid

 / Je bent moe, misschien zelfs uitgeput. 
Het is alsof je lijf alleen maar tegenwerkt en je je hoofd niet meer kan focussen.
Tijd om dit blog goed te lezen

Burn-out

Je bent moe, misschien zelfs uitgeput. Het is alsof je lijf alleen maar tegenwerkt en je je hoofd niet meer kan focussen. Tijd om dit blog goed te lezen

 / Moeite met grenzen aan geven. We hebben allemaal ervaringen met grenzen. Maar kunnen we er ook allemaal goed mee omgaan?
Grenzen voelen, neerleggen en vervolgens bewaken is nog een hele klus.

Moeite met grenzen aan geven

Moeite met grenzen aan geven. We hebben allemaal ervaringen met grenzen. Maar kunnen we er ook allemaal goed mee omgaan? Grenzen voelen, neerleggen en vervolgens bewaken is nog een hele klus.

 / Angst en paniek.
Angst is een grote drijfveer in ons leven. Soms is angst een goede raadgever, soms helemaal niet.
Wat is er aan de hand? Hoe kan je hier mee omgaan?

Angst en paniek

Angst en paniek. Angst is een grote drijfveer in ons leven. Soms is angst een goede raadgever, soms helemaal niet. Wat is er aan de hand? Hoe kan je hier mee omgaan?

 / Het gaat niet lekker, niet iets specifieks. Algehele misere ...

Algehele misere

Het gaat niet lekker, niet iets specifieks. Algehele misere ...

Persoonlijke ontwikkeling / Een blog van Write-Up in samenwerking met Poezewoepers over persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Een blog van Write-Up in samenwerking met Poezewoepers over persoonlijke ontwikkeling

Kiezen zorgverzekeraar 2019 / Het is weer december ... tijd om je zorgverzekeraar voor 2019 te kiezen. Maar waar let je op???

Zorgverzekeraar kiezen ... waar let je op?

Het is weer december ... tijd om je zorgverzekeraar voor 2019 te kiezen. Maar waar let je op???

 / Problemen met intimiteit komen dikwijls voor maar worden zelden besproken. Toch vinden we het van een essentieel belang.

Problemen met intimiteit

Problemen met intimiteit komen dikwijls voor maar worden zelden besproken. Toch vinden we het van een essentieel belang.

Privacy Policy / Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum de privacy wetgeving binnen de hele Europese Unie gelijk is. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
Met de AVG veranderen een aantal zaken op het gebied van privacy en gegevensbescherming, maar veel blijft ook hetzelfde.

Privacy Policy (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum de privacy wetgeving binnen de hele Europese Unie gelijk is. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Met de AVG veranderen een aantal zaken op het gebied van privacy en gegevensbescherming, maar veel blijft ook hetzelfde.

Filmpje van Sue Johnson over de effectiviteit van EFT / Filmpje van Sue Johnson over de effectiviteit van liefdevol contact. 
Hoe liefdevol contact ons door de moeilijke dingen in het leven helpt. Pijn, leed, angst, de 'downs' die het leven kent.
Volgens Sue Johnson kan het contact tussen twee mensen, de relatie, duurzaam verbeterd worden door EFT (Emotional Focussed Therapy).

Soothing the Threatened Brain door Sue Johnson

Filmpje van Sue Johnson over de effectiviteit van liefdevol contact. Hoe liefdevol contact ons door de moeilijke dingen in het leven helpt. Pijn, leed, angst, de 'downs' die het leven kent. Volgens Sue Johnson kan het contact tussen twee mensen, de relatie, duurzaam verbeterd worden door EFT (Emotional Focussed Therapy).

 / Ben je niet gelukkig in je relatie?
In plaats van maar doorgaan is het tijd om in actie te komen. Maak een afspraak met RelatieUpdate of Meet-ing en kijk wat er mogelijk is.

Relationele problemen

Ben je niet gelukkig in je relatie? In plaats van maar doorgaan is het tijd om in actie te komen. Maak een afspraak met RelatieUpdate of Meet-ing en kijk wat er mogelijk is.

Ontspannen is niet makkelijk (meer) / Merkt je dat je moeite hebt met ontspannen? Misschien is het tijd om stil te staan bij wat er aan de hand is ... maak een afspraak bij een haptotherapeut om hier meer over te weten te komen.

Moeite met ontspannen

Merkt je dat je moeite hebt met ontspannen? Misschien is het tijd om stil te staan bij wat er aan de hand is ... maak een afspraak bij een haptotherapeut om hier meer over te weten te komen.

 / Vandaag, 25-02,  is de officiële startdatum van Meet-ing, ik ben jarig.
De tijd gaat zo snel en dit is weer een moment om even stil te staan ... 
Al 9 jaar ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk voor fysiotherapie en haptonomie.
Met pijn in mijn hart heb ik besloten om het fysiotherapie gedeelte van de praktijk langzaam te gaan afbouwen. Dit betekent dat ik vanaf vandaag geen nieuwe cliënten fysiotherapie meer zal aannemen. Cliënten die nu onder behandeling zijn, maar ook cliënten die in het verleden bij mij zijn geweest, zal ik nog begeleiden.

Jubileum praktijk Meet-ing

Vandaag, 25-02, is de officiële startdatum van Meet-ing, ik ben jarig. De tijd gaat zo snel en dit is weer een moment om even stil te staan ... Al 9 jaar ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk voor fysiotherapie en haptonomie. Met pijn in mijn hart heb ik besloten om het fysiotherapie gedeelte van de praktijk langzaam te gaan afbouwen. Dit betekent dat ik vanaf vandaag geen nieuwe cliënten fysiotherapie meer zal aannemen. Cliënten die nu onder behandeling zijn, maar ook cliënten die in het verleden bij mij zijn geweest, zal ik nog begeleiden.


Publicatie: 17 januari 2012