Vergoeding haptotherapie 2019

Haptotherapie wordt gedeeltelijk vergoed onder de noemer complementaire zorg / alternatieve behandelwijzen / psychosociale zorg of alternatieve beweegzorg. Uit welk van deze potjes de vergoeding komt is afhankelijk van je zorgverzekeraar.
De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende polis die je kiest.

Check HIER de vergoeding voor haptotherapie.

Tot het eind van het jaar kan je je oude verzekering opzeggen. De nieuwe verzekering dien je vóór 1 februari af te sluiten. Je bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd. Sluit je de nieuwe verzekering vóór 1 januari af, dan regelt de nieuwe verzekeraar het opzeggen van de oude verzekering.

Het verplichte eigen risico en het vrijwillig eigen risico gelden niet voor zorg uit de aanvullende verzekering. Het eigen risico wordt alleen verrekend als je gebruikt maakt van zorg uit de basisverzekering.

Voor collectief afgesloten pakketten kunnen andere voorwaarden. Neem daarover contact op met je zorgverzekeraar. Probeer zo veel mogelijk correcte informatie op schrift te vinden, want helaas is soms het telefonische advies niet correct of volledig. En dat is nergens aantoonbaar achteraf.

Meet-ing is niet aansprakelijk voor mogelijk onvolledig of foutief weergegeven informatie.
Wil je weten hoe het zit met de vergoeding van haptotherapie kijk dan op de site van de VVH; vergoeding.


Publicatie: 25 november 2018