Wordt haptotherapie vergoed?

Afgelopen jaren is er veel veranderd in de vergoedingen van zorgverzekeraars voor verschillende soorten zorg. Zo is de vergoeding voor haptotherapie ook niet hetzelfde gebleven en naar verwachting kan dat komende jaren ook weer veranderen.

De vergoeding van haptotherapie valt onder de aanvullende verzekering. Om nog specifieker te zijn valt de vergoeding onder alternatieve behandelwijzen / psychosociale zorg of alternatieve beweegzorg. Dit is dus uit een ander potje dan bijvoorbeeld de vergoeding van fysiotherapie of psychologie.
Voor het gemak heeft de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) een overzicht samengesteld van alle zorgverzekeraars die haptotherapie in hun pakket hebben opgenomen. Op dit overzicht kan je dus zien in hoeverre haptotherapie in jouw geval vergoed wordt. 
Collectieve verzekeringen geven dikwijls weer andere vergoedingen dan de standaard. Om over deze collectieve verzekeringen en hun vergoeding meer informatie te krijgen is het handig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.


Let op; kijk niet alleen naar je zorgverzekeraar, maar ook naar het pakket (je polis) die je gekozen hebt. Dit kan een aanzienlijk verschil maken.