Workshop Relatie

Naast het maatwerk van de relatiebegeleiding is het ook mogelijk om een van te voren afgemeten workshop te volgen.

Zo weet je precies van te voren hoe veel sessies er plaats zullen vinden, wat de kosten zullen zijn en wat de thema’s per sessie zijn.
Dit doet niet af aan het maatwerk op de persoon en de relatie.

Omschrijving thema’s:

Sessie 1 Intake (75 min)
Tijdens deze sessie maken we kennis met elkaar. Daarnaast inventariseren en formuleren we de vraag waarmee we gaan werken (hulpvraag).

Sessie 2 Wat is een relatie? (75 min)
Deze sessie bespreken hoe een relatie in elkaar zit. En verkennen we hoe jullie tegen een relatie aan kijken.

Sessie 3 Persoonlijke patronen (90 min)
Deze sessie is gericht op het verkrijgen van inzicht in de persoonlijke patronen die jullie de relatie in nemen.

Sessie 4 Relatie patroon (75 min)
In deze sessie staat het relatiepatroon centraal.

Sessie 5 Evaluatie (75 min) 
Wat is er veranderd? Wat vergt nog aandacht?

Indien jullie na de workshop aanvullende sessies willen plannen is dit mogelijk, deze vallen buiten de aanbiedingsprijs voor de workshop.

Waarom bied ik deze workshop relatie aan? Waarom niet gewoon een traject starten en alle items daarin laten terug komen?
Ik begrijp heel goed dat er een aantal factoren zijn die drempelverhogend kunnen werken om met je relatie in begeleiding te gaan.
Meestal hoor ik er twee die het belangrijkst zijn. 
Eén zijn de kosten, de financiële reden. Het is toch een hoop geld en je weet nooit van te voren waar je aan begint. Hoeveel sessies zijn er nodig? Wat levert het op? Is het uiteindelijk het geld wel waard?
Twee is de gevoelsmatige reden. We moeten er samen uit komen, we kunnen het toch wel alleen. Het is soms eng om iemand in je eigen keuken te laten kijken. Wat zullen ze wel niet vinden? Wat nou als het niet werkt? Zijn maar een paar van de vragen die er langs komen.
Al deze argumenten en overwegingen kan ik prima volgen. En daarom is er de workshop relatie gemaakt. Zo heb je meer duidelijkheid vooraf en dat is gewoon makkelijker. Niet alleen wat kosten betreft maar ook dat je weet waar je aan begint.
En mocht je het daarna zo succesvol vinden kijken we dan gewoon wat verder de wensen zijn. 
Stap voor stap.

 


Publicatie: 11 juni 2016