cliënt ervaringen

Maar op een gegeven moment is het dus op. De ballen beginnen te vallen, het lukt niet meer ze in de lucht te houden en als je je realiseert dat je de puf niet meer hebt of nee, de zin niet meer hebt om ze op te rapen, dan weet je dat de grens is bereikt.
Inger. Wat een verademing. Gewoon een tof mens. Zegt wat ze denkt, is gevoelig, heeft humor, houdt me een spiegel voor en is bloedirritant met steeds die vragen waarop ik geen antwoord heb. Ik dacht dat ik een gevoelsmens was, maar ik blijk toch verdomd slecht onder woorden te kunnen brengen wat ik voel. Inger heeft mij geleerd die controle over mijn leven weer terug te krijgen. Zij heeft mij doen inzien dat je soms dingen overkomen, maar dat je ook dan een keuze hebt. Ga ik het mij laten gebeuren of erken ik dat dit pijn doet en besef ik dat ik mezelf de moeite waard vindt om ervoor te kiezen het me niet klein te laten krijgen. Je kunt ervoor kiezen te blijven knokken. Inger heeft mij de controle over mijn leven teruggegeven en Inger heeft ervoor gezorgd dat ik weer echt kan lachen. Dat ik weer echt lol heb in mijn leven. Dat ik goed in mijn vel zit. Ik gun iedereen een Inger. Lees de hele recensie.
Kim Pors (Uitvaartbegeleider bij ‎De Vlinder Uitvaartwinkel en -verzorging)

    

Als er nou één mens (nou ja, ná mijn vrouw dan!) op deze aardkloot is die ik een aanbeveling zou willen geven, dan is het Inger wel!
Liefdevol, betrokken, nuchter, wijs en deskundig maar vooral bezig om mijzelf te laten ontdekken waartoe ik in staat ben! Een professional die je wederzijds in je hart neemt!
Peter Wiekenkamp (Director/Owner at Ecart Consult B.V.)

 

Inger heb ik leren kennen als een vakvrouw. Zij heeft aandacht voor lichaam en geest. Ze is recht voor zijn raap en laat je in de spiegel kijken. Voor mij werkt die combinatie uitstekend. Ik hoop, indien nodig natuurlijk, nog lang van haar deskundigheid gebruik te mogen maken.
Wim Lakerveld (Hoofd afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, sector Grondgebied at gemeente Brielle)

 

Ik was net begonnen met hardlopen en kwam er met schrik en blijdschap achter dat ik hardlopen (uiteindelijk ook heel hard zwemmen & fietsen, maar dat is een ander verhaal ) niet alleen erg leuk vond maar dat ik het ook nog eens niet onaardig deed. Het winnen begon gelijk. Maar toen kwam het, in plaats van plezier hebben, wat met het trainen nog wel altijd lukte, ging het bij wedstrijden vaak mis, ik mistte de connectie met m'n benen (klinkt raar, ik weet het) en ik kreeg steeds meer last van zenuwen voor aanvang.
Uiteindelijk vond ik wedstrijden ook niet meer zo leuk, maar omdat ik (lees; best erg) competitief ben vond ik dit ook erg jammer, ik wilde me in wedstrijden meten met de anderen erger nog; ik wilde winnen!
Ik kan niet goed in woorden uitleggen wat haptonomie voor je doet. Het brengt mij dichterbij mezelf, dichterbij de mensen om me heen en dichter bij de dingen die ik belangrijk vindt. Ik stuur ook altijd iedereen door; 'Oh, dan moet je naar Inger '.
Ik 'kom' nu denk ik een kleine 10 jaar bij Inger en nog steeds brengt het me waar ik moet zijn, telkens op een andere manier.
Bij deze niet alleen review dus maar ook een hele grote "dank je wel", gewoon voor wat je doet en wie je bent! Lees de hele recensie
Concetta Pichierri (Triatleet, zilveren medaille bij Ironman, trainer / coach)

 

Inger is een zeer goede vakvrouw op het gebied van coaching en haptonomie. Feilloos kan ze in gesprek diepere laag ingaan, herkenbaar maken en teruggeven hoe dat werkt voor mij. Hier vanuit wordt meteen verbinding gelegd met het lichaam en gevoelens, vanuit gesprek en verschillende oefeningen. Hierdoor ervaar je via je lichaam hoe dit bij je werkt en kun je direct werken aan een nieuwe ervaring. Inger heeft mij geïnspireerd om verder te gaan met mijn bevindingen en ervaringen, waardoor het mijn werk en leven heeft verreikt. Bedankt, hiervoor!!!
Marielle Giesberger (Ontkiemer in business en het waarmaken van missies. Ontwikkelings- en oplossingsgericht coach, art therapist, schrijver).

 

Collega’s  

 

Inger heeft bij ons in de praktijk in Oud Velsen gewerkt van januari 1997 tot mei 2003.
Achteraf gezien heb ik er erg veel spijt van gehad dat ik haar destijds heb
laten vertrekken. Maar soms gaan de dingen zoals ze moeten gaan en voor haar persoonlijk heeft het niet verkeerd uitgepakt.
Inger is een zeer empathisch mens en behoort tot de categorie fysio c.q. haptotherapeuten die je met een lampje moet zoeken.
Onno van den Heuvel (Voormalig eigenaar van Praktijk Velsen, leidinggevende van Inger)  

 

Inger Eikema is al jaren bekend als een goede GZ-haptotherapeut. Sinds 2016 (tot 2018, red.) had ik het voorrecht met Inger samen te werken in RelatieUpdate. Inger is makkelijk benaderbaar en zorgt altijd voor een prettige en veilige sfeer. Tegelijk is ze scherp analytisch en beschikt ze over een ruim arsenaal waaruit ze steeds de juiste interventie kiest om mensen verder te helpen. Inger Eikema is een topcoach als haptotherapeut én als relatiebegeleider. En ze heeft ook nog humor...
Peter de Jong (Burgemeester Westvoorne, mede-eigenaar en coach RelatieUpdate)

 

Inger is in mijn visie een goede Haptotherapeut. Ik ervaar haar als integer, authentiek, aards en recht door zee. Door haar niet oordelende houding nodigt zij cliënten uit om te ontdekken wie zij zelf zijn, wat hun belangrijkste behoeften zijn en waar hun grenzen liggen.
Ellie Keizer, M.Sc. Gestalttherapeut en – coach