Achtergrond

Een jaar of twintig geleden ben ik afgestudeerd in de fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik gewerkt met hele fijne collega’s die me met hun liefde, enthousiasme  en respect voor het vak  altijd gesteund en gestimuleerd hebben om mij verder te ontwikkelen. Je zou kunnen zeggen dat ik in Velsen-Zuid (Onno van den Heuvel) mijn therapeuten DNA en opvoeding heb gekregen, waar ik zeer dank baar voor ben.

Al werkende kreeg ik het gevoel dat ik  meer nodig had om mensen goed te kunnen helpen. Waarom krijgen mensen klachten, waarom herstelt de een wel en de ander niet? Waarom herstellen mensen niet altijd zoals in de boeken beschreven staat? De fysiotherapie is een specialisatie van het bewegingsapparaat. Maar dat is maar een klein stukje van ons – mens zijn- te zijn.

Na een periode van drie jaar ben ik in 2006 met frisse moed de opleiding tot (GZ-) haptotherapeut gaan volgen.

Niet meer een aanvulling en verdieping van fysiotherapie, maar een heel nieuw vak. Zo vond mijn carrière een richting en was de tijd in februari 2008 gekomen om Meet-ing op te richten.

 

Heden

Toen ik de praktijk startte had ik niet verwacht dat het zo'n succes zou worden. Aanvankelijk was ik onzeker of ik op deze manier, geheel zelfstandig, mijn boterham kon verdienen. Niet alleen bleek dat een onterechte onzekerheid, maar ook dat ik nog steeds met veel plezier naar mijn werk ga, maakt het tot een succes.

Door de jaren heen is de praktijk veranderd. De fysiotherapie is verdwenen en de haptotherapie is de basis van de praktijk geworden.
Inmiddels mag ik me ook ervaren noemen in relatiebegeleiding en coaching.