Hiep Hiep ...

Vandaag, 25-02, is de officiële startdatum van Meet-ing, ik ben jarig.
De tijd gaat zo snel en dit is weer een moment om even stil te staan ... 
Al 9 jaar ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk voor fysiotherapie en haptonomie (haptotherapie).

In de jaren is er veel veranderd. Aanvankelijk had ik nog geen eigen plek en was ik alleen aan het waarnemen in andere praktijken. Zodra ik genoeg gespaard had kon ik mijn eigen praktijk zoeken. Ergens aan het einde van het eerste jaar vond ik een prachtige locatie in Zuidland. Niet dat ik Zuidland kende (en met mij vele anderen), of dat het een mondiale stad is die bruist en cliënten zich vanzelf zouden aandienen. Maar het moment dat ik het erf op liep en de (pittoreske, landelijke) raampjes zag, wist ik dat ik verkocht was.

Dit zou mijn praktijk worden.
Onderhandelingen gestart, contracten getekend (wijzer geworden op zakelijk vlak, wat wist ik nou) en in no time de boel verbouwd en ingericht. Aangezien het waarnemen erg goed ging had ik er niet erg veel tijd voor. Maar als ik nu in de praktijk sta en om me heen kijk dan ben ik nog steeds zeer tevreden. Het heeft een huiselijk, ontspannen sfeer.

Langzaam vulde mijn eigen agenda en ben ik meer in de praktijk gaan werken. Echter voor een lange tijd heb ik nog twee dagen buiten huis gewerkt. Er is een tijd geweest dat die twee dagen, dat mijn praktijk leeg stond, een praktijk voor acupunctuur de ruimte vulde. Toen zij een eigen ruimte kreeg was dat een perfecte timing want mijn agenda vulde inmiddels riant. Tijd om te beslissen dat waarnemen tot het verleden zou behoren. Hoewel ik het zeker een aantal keer niet kon laten om toch bij de dames van Het Weeshuis in Vlaardingen te werken, maar dat kwam omdat het zo’n vreselijk gezellige (en goede) praktijk is.

Zo maakt een mens stappen. En dit jubileum is weer een moment om een knoop door te hakken en stappen te nemen.
Dit jaar ben ik 20 jaar werkzaam als fysiotherapeut, inmiddels ben ik ook al jaren GZ-Haptotherapeut. Met pijn in mijn hart heb ik besloten om het fysiotherapie gedeelte van de praktijk langzaam te gaan afbouwen. Dit betekent dat ik vanaf vandaag geen nieuwe cliënten fysiotherapie meer zal aannemen. Cliënten die nu onder behandeling zijn, maar ook cliënten die in het verleden bij mij zijn geweest, zal ik nog begeleiden.
Helemaal stoppen met fysiotherapie ben ik dan nog weer niet aan toe, daarvoor vermaak ik mezelf nog te veel in dit vak.
Dit heeft niets te maken met de (administratieve)werkdruk die fysiotherapeuten ervaren, die is ook gegroeid in deze afgelopen 20 jaar. Dit heeft ook niets te maken met de schandalige houding van sommige zorgverzekeraars ten opzichte van fysiotherapeuten. Hierin heb ik altijd mezelf trouw kunnen blijven (met als gevolg een, welliswaar glansrijk behaalde, audit van CZ) en heb me niet hoeven verloochenen om aanpassingen te doen die niet bij mij passen. Dit is de reden waarom ik geen contracten meer heb getekend met zorgverzekeraars.

Deze keuze heeft alles te maken met belangrijke dingen in het leven. Met dingen die ik iedere dag in mijn praktijk tegen mensen vertel. Wat is belangrijk in het leven? En ga daarvoor.
Gelukkig vind ik mijn werk leuk, maar dit is ook een valkuil. Dus ik zal keuzes ‘moeten’ maken. En dan is de keuze niet heel moeilijk. Ik kies ervoor om mij steeds meer te richten op de haptotherapie en meer vrije tijd.
Haptotherapie is nu zo’n 16 jaar in m’n leven en hier is nog veel in te doen. Zo ben ik vorig jaar met Peter de Jong een bedrijf gestart met relatiebegeleiding, RelatieUpdate (www.relatieupdate.nl).
En zijn er mooie plannen met Blijwerkers om een relatieweekeind te geven (www.blijrelatieupdate.nl).
Ideeën en dromen genoeg, nu meer tijd om ze te verwezenlijken.

Naast de praktijk meer toespitsen op haptotherapie kies ik ook voor meer vrije tijd.
Tijd om te fietsen, wandelen, leuke dingen met leuke mensen doen. Je kent het wel … genieten.

praktijk haptotherapie


Publicatie: 25 februari 2017